UEFA 2024, Grupa F: Cehia – Turcia 1-2

După ce nu a avut nici un fel de probleme în Slovenia – Serbia 1-1, Istvan Kovasc a bătut recordurile de avertismente de la un turneu final european la Cehia – Turcia 1-2. „Centralul” român a dat nu mai puțin de 18 cartonașe galbene și două roșii, dar a și anulat un gol în această partidă din Grupa F de la Euro 2024.

Cehilor le convenea doar victoria, dar pământul a început să le fugă de sub picioare după doar 20 de minute. Atunci, Kovacs i-a dat al doilea „galben” lui Barak și a dezechilibrat partida. Imediat după pauză, Calhanoglou a marcat primul său gol de la Euro, cu un șut puternic din unghi. Soucek și-a readus echipa în joc, doar că Semiluna avea să scrie concluzia în prelungiri și să-și securizeze locul 2 în grupă.

În cel de-al 8-lea minut de prelungire, Chory a început un conflict cu Arda Guler, iar jucătorii celor două formații nu s-au liniștit decât după ce Istvan Kovacs a scos cartonașul roșu pentru ceh.

Cehia pleacă acasă, iar Turcia a obținut caificarea în optimile unui turneu final continental, după o pauză de 16 ani.

Cum s-au marcat golurile:

Cartonaș roșu (Min. 20): Istvan Kovacs îi arată al doilea cartonaș galben lui Barak, după un fault comis asupra lui Ozcan.

0-1 (Min. 51): Calhanoglou șutează în forță din partea stângă și îl învinge pe Stanek, care acuză o accidentare, după o intervenție la șutul lui Yildiz.

1-1 (Min. 66): Chory primește balonul în careu, șutează spre poartă, dar Akaydin respinge de pe linia porții. Balonul ajunge la Soucek, care șutează puternic și înscrie.

1-2 (90+4): Tosun primește balonul în partea stângă, pătrunde în careu, driblează și își potrivește mingea pentru un șut puternic cu dreptul.

Cartonaș roșu (Min. 90+8): Chory a început un conflict cu Arda Guler, iar jucătorii celor două formații nu s-au liniștit decât după ce Istvan Kovacs a scos cartonașul roșu pe care i l-a arătat lui Tomas Chory.

Formații:

Cehia: Stanek (55 Kovar) – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod (75 Lingr), M. Jurasek (81 D. Jurasek) – Barak – Chytil (55 Kuchta), Hlozek (55 Chory). Selecționer: Ivan Hasek

Turcia: Gunok – Muldur, Akaydin, Demiral, Kadioglu – Yuksek (63 Yokuslu), Ozcan (46 Ayhan) – Guler (75 Tosun), Calhanoglu (87 Kokcu), Yildiz (75 Akturcoglu) – Yilmaz. Selecționer: Vincenzo Montella

Arbitri: István Kovács – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Rezervă: Espen Eskås (Norvegia).

Arbitru VAR: Tomasz Kwiatkowski. Asistenți VAR: Bartosz Frankowski (ambii din Polonia), Pol van Boekel (Țările de Jos)

 

Clasament final

sursă foto: captură TV

Lasă un răspuns