EURO 2024, Grupa F: Georgia – Portugalia 2-0

Spania a rămas singura formație ce a terminat grupa cu punctaj maxim, dar asta și pentru că Portugalia a lăsat garda jos la ultimul meci din grupa F de la Euro 2024, fiind deja calificată de pe locul 1. Iar Georgia a mulțumit, s-a impus cu 2-0 și s-a dus în optimi la chiar prima sa prezență la EURO.

Practic, mevciul a început de la 1-0, căci Silva a pasat la adversar, gruzinii au demarat contra, iar Kvaratskhelia l-a bătut fără probleme pe Costa. Lusitanii au avut reacție, dar au dat peste un portar (Mamardashvili) în zi de grație, care a avut războiul personal cu starul Cristiano Ronaldo.

După pauză, Silva a mai comis-o o dată, de această dată cu un fault de penalty asupra lui Kiteishvili. Mikautadze, care pasase la golul de 1-0, a transformat cu sânge rece și devine singurul fotbalist de la Euro ce marchează de trei ori. Câte un gol pe meci pentru performanța imensă a Georgiei care o va întâlni pe Spania în optimi.

Cum s-a marcat golurile:

1-0 (Min. 3): Khvicha Kvaratskhelia profită de o greșeală a apărării lusitane și deschide scorul!

2-0 (Min. 56): Mikautadze fructifică perfect lovitura de pedeapsă și majorează diferența.

Formații:

Georgia: Mamardashvili – Kakabadze, Gvelesiani (Kverkvelia), Kashia, Lochoshvili (63 Tsitaishvili), Dvali – Chakvetadze (81 Mekvabishvili), Kochorashvili, Kiteishvili – Mikautadze, Kvaratskhelia (81 Davitashvili). Selecționer: Willy Sagnol

Portugalia: Costa – Dalot, Pereira, Silva (66 Nélson Semedo), Inacio – Neto (75 Diogo Jota), Palhinha (46 R. Neves), J. Neves (75 Matheus Nunes) – Conceicao, Ronaldo (66 Gonçalo Ramos), Joao Felix. Selecționer: Carlos Martinez

Arbitri: Sandro Schärer (Elveția) – Stefan Lupp (Germania), Bekim Zogaj. Rezervă: Mykola Balakin (Ucraina).

Arbitru VAR: Fedayi San (Elveția). Asistenți VAR: Willy Delajod (Franța), Jérôme Brisard (Franța)

Clasament final

sursă foto: captură TV

Lasă un răspuns