EURO 2024, Grupa D: Țările de Jos – Austria 2-3

Grupa D de la Euro 2024 are o câștigătoare – surpriză. Țările de Jos au pierdut 2-3 cu Austria care astfel câștigă grupa.

În minutul 6, am înregistrat deja o triplă noutate. Cel mai rapid autogol de la un turneu final, primul de care beneficiază Austria și primul pe care și l-a înscris Olanda, prin Malen. Celălalt erou negativ al primei părți a fost Joey Veerman. Mijlocașul lui PSV a atins mingea de 29 de ori și în 16 rânduri a „vândut-o” adversarilor. De altfel, Ronald Koeman l-a și scos pe Veerman, în minutul 35, cu Simons.

Olanda părea să-și revină prin reușita de 1-1 al lui Gakpo, dar Schmid și-a dus din nou echipa în avantaj. Cu un sfert de oră înainte de final, Depay a egalat la 2, dar golul a avut nevoie de validare din Camera VAR, căci inițial „centralul” fluierase un henț numai de el văzut. Doar ca Sabitzer a marcat dintr-un unghi imposibil pentru succesul surprizător al Austriei.

Cum s-au marcat golurile:

0-1 (Min. 6): Prass a primit în partea stângă, a centrat în careu și Malen a marcat în propria poartă

1-1 (Min. 47): Geertruida a recuperat de la Grillitsch, balonul a ajuns la Xavi Simons, care a alergat în terenul austriecilor, i-a pasat lui Gakpo în careu şi acesta a înscris plasat

1-2 (Min. 59): Grillitsch a centrat excelent pentru Schmid care a reluat cu capul în plasă

2-2 (Min. 75): Gakpo centrează don stânga, Weghorst câștiga un duel aerian și trimite către Depay, care după o preluare cu burta înscrie.

2-3 (Min. 80): Pasă Baumgartner şi gol Sabitzer dintr-un unghi imposibil

Formații:

Țările de Jos: Verbruggen – Geertruida, De Vrij, Van Dijk, Aké (65 Van de Ven) – Reijnders (65 Wijnaldum), Schouten, Simons, Veerman (35 Simons) – Malen (72 Weghorst),  Depay, Gakpo. Selecționer: Ronald Koeman.

Austria: Pentz – Posch, Danso, Lienhart (62 Querfeld), Prass – Seiwald, Grillitsch (62 Laimer) – Wimmer (62 Baumgartner), Sabitzer, Schmid (92 Weimann) – Arnautovic (78 Gregoritsch). Selecționer: Ralf Rangnick

Arbitri: Ivan Kružliak – Branislav Hancko, Jan Pozor (toți din Slovacia). Rezervă: Irfan Peljto (Bosnia Herțegovina)

Arbitru VAR: Marco Fritz, Asistenți VAR: Christian Dingert (ambii din Germania), Nejc Kajtazovic (Slovenia)

 

Clasament final

sursă foto: captură TV BBC 

Lasă un răspuns