Euro 2024, Grupa D: Polonia – Austria 1-3

Polonia a pierdut vineri, la Berlin, scor 1-3, cu Austria, într-un meci din grupa D a turneului final Euro 2024.

În meciul de la Frankfurt, Austria a deschis scorul în minutul 9 prin Gernot Trauner, care a înscris cu o lovitură de cap după o centrare a lui Mwene. Polonezii au avut o șansă bună în minutul 18, când Zalewski a șutat puternic peste poartă. În minutul 30, Krzysztof Piatek a egalat pentru Polonia, profitând de o minge deviată de apărarea austriacă la un șut al lui Bednarek. Prima repriză s-a încheiat 1-1, cu o ocazie ratată de Sabitzer.

În a doua repriză, Polonia a avut inițiativa, iar selecționerul Probierz l-a introdus pe Lewandowski, ajuns la al șaselea său turneu final important. Totuși, Austria a trecut din nou în avantaj în minutul 69, când Baumgartner a înscris frumos după o pasă de la Prass și o preluare excelentă a lui Arnautovic. Portarul polonez Szczesny a avut mai multe intervenții salvatoare, inclusiv la un șut al lui Wimmer în minutul 75, însă a comis un fault în careu asupra lui Sabitzer în minutul 77. Arnautovic a transformat lovitura de pedeapsă în minutul 78. Szczesny a mai avut o intervenție bună în minutul 83, dar meciul s-a încheiat cu victoria Austriei, scor 3-1.

Polonia: Szczesny – Bednarek, Dawidowicz, Kiwior – Frankowski, Slisz (Grosicki 76), Piotrowski (Moder 46), Zalewski – Zielinski (Urbanski 87) – Buksa (Lewandowski 60), Piatek (Swiderski 60). Selecționer: Michal Probierz.

Austria: Pentz – Posch, Trauner (Danso 59), Lienhart, Mwene (Prass 63) – Seiwald, Grillitsch (Wimmer 46), Laimer – Baumgartner (Schmid 81), Arnautovic (Gregoritsch 81), Sabitzer. Selecționer: Ralf Rangnick.

Cartonaşe galbene: Slisz 53, Moder 62, Lewandowski 64, Szczesny 77 / Wimmer 56, Arnautovic 70

Arbitri: Umut Meler – Emre Eyisoy, Kerem Ersoy (toţi din Turcia) – Rade Obrenovic (Slovenia)

sursă foto: captură TV BBC

Lasă un răspuns