EURO 2024, Grupa D: Franța – Polonia 1-1

Franța nu ar fi trebuit să aibă probleme cu Polonia resemnată după cele două eșecuri din Grupa D, ce au scos-o prematur de la Euro 2024, dar au scos doar un egal, 1-1. Doar că naționala lui Michael Probierz a avut reacție și i-a impus remiza „cocoșului galic”, care a trebuit să se mulțumească cu locul 2 în grupă.

Rămas pe bancă în disputa cu Olanda, Kylian Mbappe a revenit pe gazon purtând o mască specială pentru a-i feri nasul spart în confruntarea cu Austria. Iar asta, se pare, i-a purtat noroc, căci starul lui Deschamps s-a deblocat, în sfârșit, la „europene”. Noul atacant al lui Real Madrid a deschis scorul după un penalty obținut de Dembele și rupe blestemul la meciul său cu numărul 82 pentru Franța, în care marcase 48 de goluri, dar nici unul la Euro.

Polonia a restabilit egalitatea, tot din penalty. Robert Lewandowski a ratat prima execuție, dar centralul a decis repetarea loviturii de pedeapsă. De această dată polonezul Barcelonei a înscris tabela a rămas fixată la 1-1.

Cum s-au marcat golurile:

1-0 (Min. 56): Kylian Mbappe a transformat o lovitură de la 11 metri, în urma unui fault în careu comis asupra lui Ousmane Dembele.

1-1 (Min. 79): Robert Lewandowski a restabilit egalitatea, tot din penalty, după ce inițial ratase. Lovitura de la 11 metri s-a repetat pentru că portarul Franței nu a rămas pe linia porții.

Formații:

Franța: Maignan – Kounde, Upamecano, Saliba, T. Hernandez – Tchouameni (81 Fofana), Kante (61 Griezmann), Rabiot (61 Camavinga) – Dembele (86 Kolo Muani), Mbappe, Barcola. Antrenor: Didier Deschamps

Polonia: Skorupski – Kiwior, Dawidowcz, Bednarek – Zalewski (68 Skoras), Zielinski, Moder, Frankowski – Urbanski, Lewandowski, Szymanski (68 Szymanski). Antrenor: Michael Probierz

Arbitri: Marco Guida – Filippo Meli, Giorgio Peretti (toți din Italia). Rezervă: Rade Obrenovic (Slovenia)

Arbitru VAR: Massimiliano Irrati (Italia), asistenți VAR: Cătălin Popa România, Rade Obrenovic (Slovenia)

Clasament final

sursă foto: captură TV BBC

Lasă un răspuns