EURO 2024, Grupa C: Slovenia – Serbia 1-1

Slovenia a încheiat la egalitate joi, la Munchen, scor 1-1, cu Serbia, într-un meci contând pentru grupa C a turneului final Euro 2024. Confruntarea a fost arbitrată o brigadă din România, condusă de Istvan Kovacs.

În meciul de la Munchen, Serbia și Slovenia au remizat 1-1, într-o partidă intens disputată din grupa C a Euro 2024.

Prima mare ocazie a meciului a venit în minutul 27, când Dusan Vlahovic a amenințat poarta slovenilor. Replica Sloveniei a venit în minutul 38, când Elsnik a trimis mingea în bară, iar Sesko a șutat peste poartă în faza următoare. Portarul slovac Jan Oblak a avut o intervenție excelentă în minutul 42, respingând șutul lui Aleksandar Mitrovic, iar scorul la pauză a rămas 0-0.

După pauză, Slovenia a deschis scorul în minutul 69 printr-un contraatac rapid. Karnicnik a recuperat mingea și a avansat spre poarta sârbă, pasând apoi lui Elsnik, care a retrimis în careu pentru Karnicnik, acesta înscriind pentru 1-0. Imediat după, în minutul 71, Mitrovic a trimis mingea în bară, dar Slovenia a continuat să pună presiune pe poarta sârbilor.

În ciuda eforturilor disperate ale sârbilor de a egala, golul a venit abia în minutul 90+5, când Luka Jovic a reușit să înscrie în ultima fază a meciului, stabilind scorul final de 1-1. Astfel, toate echipele din grupa C păstrează șanse de calificare în faza următoare a turneului și mai este de jucat Anglia cu Danemarca tot în runda a doua.

 

Slovenia: Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – P. Stojanovic (Verbic 76), Elsnik (Brekalo 90+1), Cerin, Mlakar (J. Stankovic 64) – Sporar, Sesko (Vipotnik 76). Selecționer: Matjax Kek.

Serbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Zivkovic (Birmancevic 82), Ilic, Lukic (S. Milinkovic-Savic 64), Mladenovic (Gacinovic 46) – Tadic (Samardzic 82) – Vlahovic (Jovic 64), Mitrovic. SSelecționer: Dragan Stojkovic.

Cartonaşe galbene: Janza 87, Vipotnik 90+4 / Mladenovic 25, Lukic 54, Jovic 90+2, Gacinovic 90+3

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, Ovidiu Artene. Arbitru de rezervă: Espen Eskas (Norvegia)

Arbitru VAR: Pol van Boekel (Olanda). Asistenți VAR: Rob Dieperink (Olanda), Marco Fritz (Germania)

 

captură video: Sky Sports

Lasă un răspuns