EURO 2024, Grupa C: Danemarca – Serbia 0-0

Serbia e OUT de la EURO 2024 după ce au obținut doar două puncte în Grupa C. Ultimul, în meciul de marți seară cu Danemarca, scor 0-0, după o nouă prestație slabă, pentru care și Dragan Stojkovic are „meritul” său.

Selecționerul Serbiei a început extrem de defensiv meciul cu „vikingii”, deși avea doar varianta victoriei pentru a trece în optimi. Stojkovic i-a lăsat pe bancă pe Dusan Tadic și pe Vlahovic, singurul nume important din atac fiind Mitrovic. Tadic a intrat pe gazon în minutul 46, dar nu a produs mai nimic. Sârbii au trimis primul lor șut pe poartă de abia în prelungiri, prin Milinkovic-Savic, dar Schmeichel nu a avut probleme.

La 0-0, danezii merg mai departe de pe locul 2 în grupă, datorită faptului că și-au câștigat grupa în…preliminarii. Căci, altfel, la Euro a fost la egalitate perfectă cu Slovenia, meci direct, puncte, golaveraj, dar și cartonașe galbene. În optimi, „vikingii” au duel tare cu reprezentativa țării gazdă, Germania.

Formații:

Danemarca: Schmeichel – Andersen, Christensen (77 Bah), Vestergaard – Bah, Hjulmand (77 Delaney), Hojbjerg, Maehle – Eriksen (88 Poulsen) – Hojlund (59 Dolberg), Wind (46 Skov Olsen) Selecționer: Kasper Hjulmand

Serbia: Rajkovic – Veljkovic, Milenkovic, Pavlovic – Mijailovic (73 Mladenovic), Ilic (67 Vlahovic), Gudelj (46 Jovic), Zivkovic – Samardzic (46 Tadic), Lukic (87 Milinkovic-Savic) – Mitrovic. Selecționer: Dragan Stojkovic

Arbitri: François Letexier – Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (toți din Franța), Rezervă: Donatas Rumšas (Lituania).

Arbitru VAR: Bastian Dankert (Germania), asistenți VAR: Fedayi San (Elveția), Pol van Boekel (Țările de Jos)

Clasament final

Lasă un răspuns