EURO 2024, Grupa C: Anglia – Slovenia 0-0

Seară albă la Euro 2024, în Grupa C, acolo unde nu s-a marcat nici un gol în cele două partide ce au încheiat conturile cu scorul de 0-0. Doar că meciul dintre Anglia și Slovenia a fost pur și simplu plictisitor, fără ocazii și un total de patru șuturi pe poartă.

În minutul 20, Albionul marcase un gol, prin Saka, la o fază de playstation, dar asistentul a ridicat fanionul la poziția lui Foden. Altfel meciul a fost închis, cu 5 cartonașe galbene, dintre care cel al lui Erik Janza îl va costa suspendarea. 

La scorul de 0-0, Slovenia a obținut punctul necesar pentru a merge mai departe de pe locul 3, în timp ce Anglia câștigă grupa și evită partea dificilă de tablou.

Interesant este că Danemarca și Slovenia au terminat grupa la egalitate perfectă. 3 puncte, remiză în meciul direct, golaveraj 2-2 și același număr de cartonașe galbene, câte 6 de fiecare. Danemarca a terminat, însă, peste Slovenia datorită ultimului criteriu de departajare, parcursul din preliminarii. Danezii și-au câștigat grupa acolo, astfel că au terminat pe locul 2 în grupa la EURO, sub Anglia, care a făcut 5 puncte.

Formații:

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Guehi, Trippier (84 Alexander Arnold) – Gallagher (46 Mainoo), Rice, Bellingham – Saka (71 Palmer), Kane, Foden (89 Gordon). Selecționer: Gareth Southgate

Slovenia: Oblak- Karnichick, Druidic, Bijol, Janza (91 Balkovec) – Stojanovic, G. Cerin, Elsnik, Milakar (84 Stankovic) – Sesko (75 Ilicic), Sporar (86 Celar). Selecționer: Matjaz Kek

Arbitri: Clément Turpin – Nicolas Danos, Benjamin Pages (Franța), Rezervă: Umut Meler (Turcia)
Arbitru VAR:  Jérôme Brisard, Asistent VAR: Willy Delajod (ambii din Franța), Rob Dieperink (Țările de Jos)
Clasament final
sursă foto: captură video BBC

Lasă un răspuns