EURO 2024, Grupa A: Scoția – Ungaria 0-1. Maghiarii au speranțe la calificare de pe locul 3

Scoția pierde cu un gol luat în prelungiri la Stuttgart, în meciul cu Ungaria, scor 0-1, din cadrul Grupei A a turneului final Euro 2024.

La Stuttgart, Scoția și Ungaria aveau nevoie de victorie pentru a mai putea spera la calificarea în optimile de finală de pe locul al treilea în Grupa A. În prima repriză, niciuna dintre echipe nu a reușit să producă ocazii clare de gol, exceptând bara lui Willi Orban din minutul 41, după ce Szoboszlai a centrat, iar fundașul maghiar a reluat cu o lovitură de cap.

În minutul 70, ungurii au cerut un penalty pentru o căzătură în careul scoțian a lui Barnabas Varga, dar verificarea VAR nu a confirmat infracțiunea și nu s-a dictat lovitură de pedeapsă. Elevii lui Marco Rossi au fost aproape de gol în minutul 90+2, când Kevin Csoboth a trimis în bară, la un contraatac. Portarul maghiar Gulacsi a respins șutul lui Hanley în minutul 90+7, dar Csoboth și-a răscumpărat greșeala și a reușit să înscrie pe un contraatac în minutul 90+10. Ungaria s-a impus și speră să se califice în optimi de pe locul al treilea, dar are șanse foarte mici cu 3 puncte și un golaveraj negativ, de 2-5. Scoția a plecat acasă de pe ultimul loc, cu doar un punct din trei partide.

În celălalt meci al grupei, la Frankfurt, Germania nu a forţat în faţa Elveţiei, fiind deja calificată în faza următoare și a terminat la egalitate, scor 1-1, în compania Elveției. Ambele echipe merg mai departe în optimi de pe primele două poziții și așteaptă deznodământul din Grupa B.

 

Scoția: Gunn — Hendry, Hanley, McKenna — Ralston (83 McLean), Gilmour (83 Christie), McGregor, Robertson (89 Morgan) — McTominay — Adams (76 Shankland), McGinn (76 Armstrong). Selecționer: Steve Clarke

Ungaria: Gulacsi – Botka, Orban, Dardai (74 Szallai) – Bolla (86 Csoboth), Styles (61 A. Nagy), Schafer, Kerkez (86 Z. Nagy)- Sallai, Szoboszlai – Varga (74 M. Adam). Selecționer: Marco Rossi

Arbitri: Facundo Tello – Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky. Rezervă: Espen Eskas. Arbitru VAR: Alejandro Hernandez

FOTO: BBC Sport

Lasă un răspuns